Anmeldelse: Chokoladefontæne er fantastisk!

Vi danskere elsker chokolade over alt (næsten) på jorden, og hvad er så bedre end en vaskeægte Chokoladefontæne?

Hvis du ikke ved hvad en fontæne er, så kan vi hurtigt fortælle dig det. Hvis du er fyrværkeri-nørd har du måske hørt om ordet ’’fontæne’’, men det er (heldigvis) ikke sådan en fontæne. Den fontæne vi snakker om, er en høj statue, som lader vand løbe ned over sig – altså ligesom et slags springvand.

Nu ved du hvad en fontæne er – men nu skal du bare forestille dig at der løber chokolade ned af fontænen, i stedet for vand – og nu ved du hvad vi snakker om: en chokoladefontæne!

Chokoladefontæne – en afløser for slik

Vi danskere elsker at være sunde, men det er desværre ikke særlig mange af os der er det. Vi vil gerne spise frugter en lørdag aften, men vi kan lige så godt indrømme det: Slik smager bare bedre.

I stedet for at spise slik en lørdag aften, burde du måske i stedet tænde for din nye moderne chokoladefontæne. Chokolade er ganske vidst også usundt, men hvis man blander det med nogle forskellige ting (sunde ting), så er det nu ikke så usundt endda – og det smager godt. Det er faktisk så meget bedre end slik, at mange læger har anbefale det: Chokolade med frugt!

Tilbehør – hvad, hvorfor?

En chokoladefontæne med ren chokolade lyder himmelsk – men du får også kvalme. Hvad havde du tænkt dig? At sætte en ske under chokoladefontænen, og så bare spise ren, varm chokolade? – Det kan godt være de første par skeer smager godt, men bagefter kan jeg love dig for at du får kvalme – brug frugt!

Som sagt så er frugt rigtig sundt (wow, det vidste du ikke), så derfor ville det da være en oplagt mulighed at bruge det til chokoladefontænen. Et æble er ikke noget man har lyst til at gnaske i en lørdag aften, men hvis du tilsætter chokolade – mums.
Jeg har været så heldig at prøve denne chokoladefontæne, så derfor har jeg også afprøvet en masse forskellige frugter. Nogle smagte knapt så godt med chokolade, mens andre smagte himmelsk. De her frugter smager godt, blandet med chokolade:

  • Jordbær
  • Æbler
  • Pære
  • Vindruer
  • Banan

… og du kan sikkert finde en masse andre frugter, som smager godt til chokoladefontænen. Hvis du derimod skulle være ’’allergisk’’ overfor frugter (som nogle påstår de er), så kan man også bruge de klassiske mariekiks – lidt tørt, men ikke hvis man putter nok chokolade på.

Hvordan fungerer chokoladefontænen?

Meget enkelt (næsten). Inden du tilsætter chokoladen, skal du huske at gøre chokoladen halvflydende (og varm), så den kan køre igennem chokoladefontænen. Du kan meget nemt smelte chokoladen, blot ved at varme det i mikroovnen, eller i et ’’vandbad’’ på komfuret (i en gryde).
Når chokoladen er halvflydende tilsætter du det chokoladefontænen, og så vil chokoladefontænen automatisk fordele det rundt omkring fontænen, så det vil se flot ud. Chokoladefontænen vil også holde chokoladen varm – så der er ingen grund til at skulle skynde sig at bruge chokoladen, inden det stivner. Chokoladefontænen kan nemt stå tændt en hel aften – perfekt til en lørdag aften med familien, eller til festen.

Chokoladefontæne priser

Her kan du se en sammenligning af priser på chokoladefontæner.

Forhandler Pris Forsendelse Total pris Læs mere
CoolStuff.dk 279.00 DKK 35.00 DKK 314.00 DKK

Relaterede emner